Nytt samarbete över Östersjön

När vi vid årsskiftet 2016/-17 fick i uppdrag att leverera en 12,5-tonsbockkran till Hercules Grundläggning AB i Västerås, valde vi en ny leverantör som vi haft ögonen på en tid – Baltic Cranes Industry i Vilnius, Litauen.
Det var en komplicerad och tung leverans – kranen vägde sammanlagt 48 ton – som omfattade både hopsvetsning av stålkonstruktionen och montage. Både vi på ProCranes och de ansvariga på Hercules var så nöjda med leveransen att vi beslöt oss för att anlita BCI igen och vi har hittills genomfört ett halvdussin kompletta leveranser tillsammans.

Konkurrenskraftiga konstruktioner
Baltic Cranes Industry levererar konkurrenskraftiga stålkonstruktioner av bra kvalitet och i rätt tid. De är väl förtrogna med både den skandinaviska och ryska marknaden, med omkringliggande stater.
– De levererar såväl stort som smått och ligger så nära att vi kan ta oss dit utan problem, säger Martin Svensson, ingenjör mekanik, på ProCranes.

Kranar för många tillämpningar
BCI tillhandahåller processkranar, större bockkranar och containerkranar för lastning och lossning i hamnar. Kunderna återfinns inom en rad sektorer från energi, fordon och logistik till petrokemi, metallurgi och tillverkning.– Vi är glada över att ha hittat denna kompetenta leverantör i Baltikum. Vi har en bra kommunikation och de svarar snabbt och åtgärdar det som behövs. Det märks att de har ambitioner när det gäller att lyckas utomlands avslutar Martin Svensson.